Jdi na obsah Jdi na menu
 


tábor 2014 Olešínky

  Olešínky 2014

 

Letní tábor v roce 2014 se pořádal u obce Olešínky v okr. Zruč nad Sázavou pod vedením hlavního vedoucího Tomáše.
V obci Olešínky jsme strávili 14 dní v základně, která byla o trochu lepší, než naše předešlé základny, velkým lákadlem byl pro děti bazén, který byl umístěn přímo v základně, stejně tak jsme ale ocenili velkou budovu vybavenou televizí, šipkami a fotbálkem.
Děti byly ubytovány ve dvoulůžkových stanech s podsadou. Táborový režim se v letošním roce nezměnil. Den pro děti začal budíčkem, rozcvičkou, ranní hygienou ( čištění zubů ), snídaní a krátkým prostorem pro úklid stanů, poté následoval dopolední program, svačina, dopolední program, oběd, polední klid, odpoledním program, svačina, odpolední program, večeře, nástup a večerní program, večerka a noční klid. 
Celotáborová hra s názvem "Rytíři" tentokrát přivedla děti do doby středověku. Děti se přesunuly zpět v čase a utkaly se v rytířském klání, kdy pro vítěze byla připravena ruka princezny a truhla plná peněz. Plnily zde úkoly rytíře Dagoberta, aby se staly rytíři a získaly předmět BEFEMET, který by jim pomohl přemoci draka a osvobodit princeznu.
Děti si vyráběly štíty, helmy, kterými chránily svého krále před útokem.
Za úspěchy sbíraly znaky do erbu, který měly vyvěšený se svým jménem. 
Děti během tábora navštívily mnoho zajímavých míst, např. hrad Pernštejn, kde starší z dětí čekala prohlídka hradu s výkladem, mladší děti se vydaly hledat Bílou paní. Poté děti čekal výlet do Žďáru nad Sázavou, kde si nakoupily nějaké sladkosti a podívaly se po městě.
Poslední táborový výlet byl na zříceninu Mitrov, kde jsme si opekly buřty nad ohněm a přespaly pod širým nebem. 
Tábor se neobešel bez soutěží jako je Miss a Missák, Kdo má talent a Chcete být milionářem. Také tradiční a netradiční olympiáda ani stezka odvahy a vaření si oběda nad ohněm.
Ze všech dětí se stali rytíři a získali svou odměnu ( truhlu plnou peněz).
Na konci tábora proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků v celotáborové hře, jejímž vítězem se v tomto roce stal oddíl číslo jedna.
Děti za získané peníze z celotáborové hry nakupovaly odměny, které si pak odvezli domů.
Tábor jsme zakončili slavnostním ohněm při kytaře s písničkami a ráno jsme uklidili táborovou základnu, rozloučili se a vydali se na cestu domů.
 
 
 

 


Poslední fotografie


Kontakt

Robin Pavlíček hl. vedoucí tábora

Most

775109735

paromo@seznam.cz



Statistiky

Online: 2
Celkem: 88844
Měsíc: 1569
Den: 33